Yangın söndürme robotu
  • Yangın söndürme robotu

Yangın söndürme robotu

28 Mayıs 2019 Salı 05:55:28

Çok sayıda robotun, büyük yangınların yaşandığı petrol kompleksleri gibi insanların yaklaşamayacağı tehlikeli bölgelerdeki yangınları söndürmek için birlikte çalıştığı bir sistem, ülkede ilk kez Chiba'daki Ichihara'daki bir itfaiyeye yerleştirildi.

Büyük Doğu Japonya Depremi ile sekiz yıl önce Ichihara Şehrindeki bir rafineride bir yangın meydana geldi ve itfaiyeciler yaklaşamadıkları için on gün boyunca .

Yangınla mücadele robot sistemi Bakanlık tarafından bu durumdan çıkarılan dersler ile geliştirilmiş ve ülkede ilk kez Ichihara Şehri İtfaiyesine dağıtılmış ve ünitenin dağıtım töreni 24'ünde gerçekleştirilmiştir.

Bu sistem farklı rollere sahip birden fazla robottan oluşur.

Büyük çaplı bir yangın meydana geldiğinde, "drone robotu" ve "keşif robotu" ilk önce gökyüzünden ve yerden durumu kontrol ederek yangının söndürülmesinin gerekli olduğu yeri belirlemek ve sahaya ulaşmaya engel  olacak bilgileri toplar. 

Alınan Bilgiye dayanarak, “su tahliye robotu” sahaya gider ve yangının yayılmasını önlemek için rüzgar yönünü vs. dikkate alarak maksimum 1 dakika süreyle 4 ton su tahliye edilir.

Su tahliye robotunun 500 derecelik ısıya dayanabileceği için, yangın kaynağına yakın etkili bir şekilde davranması beklenir.

İtfaiye robot sisteminin yerleştirildiği Ichihara Şehri İtfaiye Özel Ekipler Ekibi "Scramforce" Dr. Shigetoshi Sato, "Üyelerin güvenliğini sağlarken derhal yanıt vermek ve hasarın azaltılması için çalışmak istiyorum." Dedi.