Karşılıksız Çek keserek dolandırma şikayeti
Herhangi bir nedenle size verilen çekin karşılıksız veya bedelsiz çıkması durumunda bedelsiz çek kesme şikayet dilekçesi örneğini kullanıp,cumhuriyet başsavcılığına başvuru yapabilirsiniz. Word şekilned hazırlanmış karşılıksız çek yoluyla dolandırıcılık şikayet dilekçesini aşağıdaki indir butonuna basarak indirip, açıklama kısmını ve diğer bilgileri kendinize uyğun şekilde doldurunuz.
Bedelsiz senet veya çek kesmek ile ilgili yargıtay kararı
.............. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
MÜŞTEKİ :
ŞÜPHELİ :
KONU : Şüphelinin karşılıksız çek keşide etmek suçundan cezalandırılması talebidir.
AÇIKLAMALAR :
1-Şüpheli; …………………Bankası …………. Şubesine ait, …./…./….. keşide tarihli, ……………. TL bedelli bir adet çeki keşide etmiştir.
2-Çek süresinde bankaya ibraz edildiğinde karşılıksız olduğu görülmüş, çekin arkasına karşılıksız olduğuna dair şerh düşülmüştür.
3-Çek bedeli ödenmemiştir. Karşılıksız çek keşide etmek suçunu işleyen şüphelinin Cezalandırılması için sayın savcılığınıza başvurmak zorunluluğu doğmuştur.
HUKUKİ SEBEPLER : 3167 sayılı kanun ve ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Banka kayıtları ve her türlü kanuni delil.
SONUÇ VE İSTEM :Yukarıda arz ve izah ettiğimiz sebepler dolayısıyla şüphelinin karşılıksız çek keşide etmek suçundan cezalandırılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ederim …../…./…..
Müşteki …..
EKİ:
Çek Fotokopi sureti
Nüfus cüzdan sureti